X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

În Iran a fost aprobată data alegerilor prezidențiale

21 mai. 14:41   Externe
2598 0

Consiliul Gardienilor Constituției din Iran a aprobat organizarea de alegeri prezidențiale pe 28 iunie, în urma morții lui Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, a declarat un purtător de cuvînt al Consiliului, citat de agenția de presă Mehr.

Președintele iranian Ebrahim Raisi, ministrul de Externe Hosein Amir Abdollahian și cîțiva alți oficiali iranieni și-au pierdut viața într-un accident de elicopter în provincia Azerbaidjanului de Est, în nord-vestul Iranului, la 19 mai. În dimineața zilei de 20 mai, vicepreședintele iranian Mohsen Mansouri a confirmat informațiile privind moartea președintelui și a delegației sale, care se întorceau dintr-o vizită în Azerbaidjan, potrivit ria.ru.

„Consiliul Gardienilor a convenit să organizeze alegeri prezidențiale la 28 iunie”, a declarat purtătorul de cuvînt.

Cu o zi înainte, comisia electorală iraniană a propus Consiliului Gardienilor Constituției data de 28 iunie ca dată pentru alegerile prezidențiale. De asemenea, biroul electoral a propus ca înregistrarea candidaților la președinția Iranului să aibă loc pe 28 mai.

Potrivit articolului 131 din Constituția iraniană, noile alegeri prezidențiale trebuie organizate în termen de 50 de zile de la declararea decesului sau incapacității președintelui și de la transferul atribuțiilor acestuia către primul vicepreședinte. Această funcție este deținută în prezent de Mohammad Mokhber.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?