Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

În Germania au început construcția unei fabrici pentru producția de muniție pentru Ucraina

12 feb. 17:15   Externe
2488 1

În Germania începe construcția unei noi fabrici Rheinmetall, care va crește capacitățile Germaniei în producția de obuze de artilerie.

Despre aceasta anunță DW, potrivit Adevărului European.

Instalația este construită de contractorul de apărare Rheinmetall în orașul Unterlus, care se află între Hanovra și Hamburg, unde compania are deja unități de producție.

Construcția noii fabrici de muniție de artilerie vine pe fondul cererii crescute, deoarece aliații încearcă să mărească livrările de obuze către Ucraina, menținînd în același timp propriile stocuri.

CEO-ul Rheinmetall, Armin Papperger, a declarat pentru Tagesspiegel că, odată ce noua fabrică va fi finalizată, Germania va putea produce 200.000 de obuze de artilerie pe an.


Compania, care a primit 10 miliarde de euro în contracte de la statul german anul trecut și se așteaptă și la mai multe în acest an, a mai spus că ar putea absorbi o parte din costuri dacă Statele Unite își reduc sau își încetează complet sprijinul pentru Ucraina.

Potrivit NDR, Rheinmetall a investit 300 de milioane de euro în acest proiect și se așteaptă să creeze 500 de noi locuri de muncă. Cancelarul german Olaf Scholz și ministrul german al apărării Boris Pistorius au sosit la ceremonia de lansare a lucrărilor pentru noua fabrică.

Reamintim că Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell, și-a exprimat anterior speranța că UE va furniza Ucrainei 1,155 milioane de muniții pînă la sfîrșitul anului 2024.

Ministrul de Externe al Ucrainei Dmitri Kuleba a spus că Ucraina și Europa, prin eforturi comune, pot nivela „echilibrul artileriei” cu Rusia, iar lucrările necesare în acest sens sînt în desfășurare.

9
0
0
1
42

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?