X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

În Cehia a fost deconectat neprogramat un bloc al Centralei nucleare Dukovany

16 oct. 2022,, 11:30   Externe
2218 0

Sîmbătă, a avut loc o deconectare neprogramată de la rețea celui de-al doilea bloc al centralei nucleare Dukovany, situată în sud-estul Cehiei, a declarat reporterilor secretarul de presă al stației Jiri Bezdek.

„Astăzi, inginerii energetici au oprit neprogramat a doua unitate de alimentare a CNE Dukovany, după ce au detectat parametri nestandard la măsurarea unuia dintre sistemele auxiliare. Motivul opririi este o defecțiune a supapei de închidere principale. Durata lucrărilor de reparație va fi stabilită după ce blocul se vs răci și echipamentul specificat va fi monitorizat", a spus Bezdek.

Potrivit lui Bezdek, primul și al patrulea bloc ale acestei stații rămîn în plină funcționare, iar cel de-al treilea este deconectat programat e pentru înlocuirea combustibilului.

În Republica Cehă există două centrale nucleare - Dukovany și Temelin (în sud-vestul țării), ambele construite cu ajutorul specialiștilor sovietici. Centrala nucleară Dukovany a fost lansată în 1985-1987. Are patru blocuri cu o capacitate totală de 2 040 megawați. CNE Temelin a fost lansată în 2002. Este formată din două unități de putere cu reactoare VVER-1000 cu o capacitate totală de 2 160 megawați.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?