X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

În Bulgaria, a fost prezentată componența noului guvern

6 apr. 10:45   Externe
2185 0

Dimitar Glavchev, propus de președinte în funcția de prim-ministru interimar al Bulgariei, a prezentat componența guvernului interimar.

Dimitar Glavchev a propus vineri președintelui Roumen Radev și parlamentului candidații săi pentru funcțiile ministeriale în guvernul interimar care va conduce țara pe perioada alegerilor și a formării unei noi coaliții.

Glavchev consideră că o astfel de componență este echilibrată din punct de vedere al reprezentării diferitelor partide. El a propus păstrarea a patru miniștri din guvernul anterior al lui Nikolai Denkov. Acesta este, în special, ministrul de interne Kalin Stoyanov, notează Noi.md cu referire la eurointegration.

Candidatul pentru funcția de ministru de externe este Ivaylo Tsenov, un diplomat de carieră care a fost șeful consulatului Bulgariei la Viena timp de mulți ani.
Candidatura generalului-locotenent în rezervă Atanas Zapryanov este propusă pentru funcția de ministru al apărării. Se propune păstrarea actualului ministru al Agriculturii, Kirill Vatev, care conduce acest minister din vara anului 2023.

Reamintim, alegerile anticipate din Bulgaria au dus la eșecul formării unui nou guvern în baza acordului partidelor din coaliție privind rotația premierilor. Alegerile noi vor avea loc pe 9 iunie, concomitent cu alegerile din UE.

2
2
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?