X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Hackerii au spart baza de date a armatei britanice

7 mai. 18:30   Externe
2399 0

În Marea Britanie a fost spartă baza de date cu informații personale ale militarilor britanici, iar atacatorii au avut acces la ea, potrivit BBC.

Ținta hackerilor a fost sistemul de salarizare al Ministerului Apărării, care include numele și datele bancare atît ale actualilor, cît și ale unor foști membri ai forțelor armate. Într-un număr foarte mic de cazuri, aceste date pot conține adrese personale.

Nu se știe cine se află în spatele hacking-ului și nici pentru ce ar putea fi folosite datele. Acestea se referă la membri actuali și foști membri ai Marinei Regale, Armatei și Forțelor Aeriene Regale după mai mulți ani. Sistemul a fost gestionat de un contractor extern, iar datele operaționale ale Ministerului britanic al Apărării nu au fost accesate, scrie presa.

În prezent, Ministerul Apărării notifică și oferă sprijin și consiliere celor afectați, informînd în special organizațiile de veterani cu privire la cele întîmplate.


Anul trecut, guvernul britanic a publicat o actualizare a strategiei sale de apărare pe termen lung, afirmînd că „actorii statali și non-statali au proliferat utilizarea de programe spionice comerciale, software de urmărire și capacități cibernetice ofensive”.

În martie, guvernul britanic a acuzat public China că a fracturat datele a milioane de alegători în august 2021.

7
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав