X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Grecia anunţă că va lua două fregate în leasing de la Franţa

20 apr. 2018,, 23:30   Externe
2948 0

Grecia va lua în leasing de la Franţa două fregate pentru o perioadă de cinci ani, urmînd ca navele să fie integrate încă din această vară în flota militară elenă, a declarat vineri ministrul adjunct grec al apărării, Fotis Kouvelis, transmite AFP.

'Franţa ne-a dat două fregate în leasing', a declarat Kouvelis la postul de radio Skai, precizînd că acordul a fost finalizat recent în cursul unei convorbiri telefonice între premierul elen Alexis Tsipras şi preşedintele francez Emmanuel Macron.

Ministrul adjunct al apărării a confirmat astfel o informaţie apărută vineri în cotidianul Kathimerini.

Conform publicaţiei, cele două fregate sînt de tip Fremm şi vor fi închiriate pe 5 ani, în aşteptarea achiziţionării de către Grecia de corvete Belharra, tranzacţie aflată în curs de negociere.

Tot Kathimerini comentează că acordul marchează sprijinul Franţei pentru Grecia, pe fondul unei reluări a disputelor de suveranitate cu Turcia în Marea Egee.

Nici Kouvelis şi nici ministerul său nu au furnizat deocamdată informaţii suplimentare despre tranzacţie şi nici despre tipul de fregate implicate.

Fotis Kouvelis a mai afirmat că între cele două ţări se poartă discuţii pentru 'achiziţionarea altor două fregate'.

Proiectul cumpărării de către Grecia de fregate franceze datează de circa zece ani, dar a fost îngheţat după declanşarea crizei datoriilor şi tăierile survenite în bugetul apărării.

În 2013, cele două ţări au informat că au discutat despre închirierea a două nave Fremm, tranzacţie neconcretizată însă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?