X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Germania va majora ajutorul acordat Ucrainei

25 feb. 17:00   Externe
2222 0

Germania a decis să majoreze cu 100 de milioane de euro valoarea ajutorului umanitar alocat Ucrainei, ridicînd suma totală la 1 miliard de euro, a anunțat Ministerul german de Externe.

Ministrul german de externe Annalena Berbock se află în prezent într-o vizită în Ucraina, în timpul căreia a vizitat ieri Odesa și astăzi Nikolaev, potrivit ria.ru.

"Asistența noastră pentru Ucraina este în primul rînd pentru a sprijini oamenii de pe teren. Baza ajutorului nostru internațional este reconstrucția facilităților civile. Ne mărim ajutorul umanitar cu 100 de milioane de euro pînă la 1 miliard de euro", - cuvintele lui Berbock sînt citate pe pagina Ministerului de Externe al Republicii Federale Germania în rețeaua de socializare X.


Germania este al doilea cel mai mare donator de ajutor pentru Ucraina, după SUA.

Anterior, cabinetul de miniștri german a declarat că suma totală a ajutorului acordat de Germania Ucrainei se ridică la 32 de miliarde de euro pe parcursul a doi ani. Începînd cu 24 februarie 2022, Germania a oferit Ucrainei un ajutor "în valoare totală de aproximativ 32 de miliarde de euro - sub formă de sprijin umanitar, plăți directe sau sub formă de arme", a precizat guvernul german.

7
0
0
0
30

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?