Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Germania a simplificat procedura de obținere a cetățeniei

20 ian. 10:45   Externe
2662 0

382 de parlamentari au votat în sprijinul acesteia, 234 au votat împotrivă, 23 s-au abținut. Legea ar trebui să intre în vigoare peste trei luni, adică în aprilie.

Potrivit noii legi, perioada de ședere în țară necesară pentru obținerea cetățeniei a fost redusă de la opt la cinci ani. În cazul unei bune cunoașteri a limbii germane, a participării la activități de voluntariat, a succeselor profesionale și a anumitor calificări, aceasta poate fi redusă la trei ani, relatează haqqin.az.

În plus, nu va mai fi nevoie să se renunțe la cetățenia existentă, iar copiii născuți în Germania vor primi automat cetățenia germană - anterior acest lucru se întîmpla doar dacă unul dintre părinții copilului a locuit în țară timp de opt ani.

În august, în timpul prezentării proiectului de lege, ministrul german de interne Nancy Feather a numit obiectivul reformei legii cetățeniei atragerea de specialiști calificați. Ea a subliniat că "democrația noastră are nevoie de oameni care să o apere și să o facă puternică". În același timp, opoziția din partea blocului conservator CDU/CSU a criticat legea, susținînd că aceasta devalorizează cetățenia germană, în timp ce țări din UE precum Franța înăspresc regulile de naturalizare.

8
1
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?