Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Furtunile de omăt de Anul Nou chinezesc au dat bătăi de cap milioanelor de oameni din Imperiul Celest

7 feb. 12:15   Externe
2508 0

Furtunile de omăt perturbă călătoriile a milioane de oameni în China cu ocazia Anului Nou Lunar. Numeroase curse aeriene și feroviare au fost anulate din cauza ninsorilor abundente și a poleiului, lăsînd mulți chinezi blocați în cea mai aglomerată perioadă de călătorie.

Sosirea anuală a milioane de oameni în China pentru a sărbători Anul Nou Lunar a fost perturbată de furtuni de omăt și polei, lăsînd călătorii blocați din cauza întîrzierilor sau anulărilor de transport, scrie The Guardian.

Videoclipurile de pe rețelele de socializare arată oameni care sparg straturi groase de gheață, motiv pentru care drumurile au ajuns impracticabile, în timp ce milioane de oameni încearcă să ajungă acasă pentru festivalul de primăvară, care începe pe 10 februarie, relatează mk.

Anul Nou Lunar este cea mai aglomerată perioadă de călătorie din China; pentru milioane de muncitori din mediul urban, este singura călătorie din tot anul în orașele lor natale, unde pot sărbători cu prietenii și familia în timpul celor șapte zile de sărbătoare națională.


Peste 2.000 de zboruri suplimentare au fost programate pentru această perioadă, dar sute au fost anulate din cauza condițiilor meteo, notează The Guardian. Mai mult de 120 de secțiuni de drumuri principale au fost închise din cauza ninsorilor abundente, potrivit presei de stat. Temperaturile din centrul și estul Chinei au coborît sub zero grade, iar mii de muncitori au fost mobilizați pentru a curăța drumurile și a restabili circulația feroviară.

Vremea a fost calificată ca fiind cea mai nefavorabilă pentru festivalul primăverii din 2008 încoace, pe baza numărului de zile cu minus în cele două săptămîni premergătoare Anului Nou Lunar. Peste 20 de persoane au murit în furtunile de omăt din 2008, amintește The Guardian.

Cel puțin două persoane au murit anul acesta, una în provincia Hubei și una în provincia Hunan, după ce zăpada a provocat prăbușirea copertinelor magazinelor și a acoperișurilor piețelor. Ministerele finanțelor și transporturilor au declarat că 141 de milioane de yuani vor fi alocate pentru a sprijini autoritățile locale în curățarea drumurilor.

Furtunile de omăt au lovit provinciile Anhui, Hubei și Hunan. Duminică, Centrul Național de Meteorologie a emis o alertă portocalie pentru ninsori abundente în unele părți ale Chinei. Miercuri se așteaptă o intensificare a ninsorilor, iar joi se așteaptă ca acestea să se atenueze, potrivit meteorologilor oficiali.

0
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?