Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Furt la altitudine, în Elveția: hoții au parcurs un traseu pentru alpiniști experimentați

28 aug. 2023,, 02:01   Externe
2995 0

O spargere de la altitudinea de 2.350 de metri i-a surprins pe voluntarii unui club de alpinism din Elveția, care au reclamat că hoții au depus un efort considerabil, traversînd unul dintre cele mai complicate trasee din țară, pentru 500 de franci, informează libertatea.ro

Banii erau ținuți într-o cutie de donații aflată pe traseu, un traseu din categoria via ferrata, care combină drumeția cu cățăratul, și care nu se poate parcurge fără echipament special, căci cuprinde inclusiv scări înguste și, în acest caz, traversarea trecătorii Gemmi, aflată deasupra satului Leukerbad, pe cabluri înguste de oțel. „Clubul are grijă de via ferrata fără salariu, noi nu cerem nimic, iar acum cineva a furat banii donați pentru întreținerea acesteia. Ce fel de oameni sînt aceştia?”, a scris, pe Facebook, clubul de alpinism local căruia îi aparținea cutia pentru donații.

Aceasta a fost găsită spartă și goală, fiind furați aproximativ 500 de franci elvețieni (520 euro) prin „forță brută”.

Clubul de alpinism anunță și că sînt indicii că hoții și-au continuat apoi ascensiunea, pînă în vîrful Dauberhorn, situat la 2.941 de metri. Nu se știe cine a comis furtul, dar clubul de alpinism speră ca hoții să sufere de „sentimente de vinovăție”, și să returneze banii. Între timp, un binefăcător local, a „acoperit” furtul, donînd clubului de alpinism 500 de franci elvețieni.

Elveția este încă o țară în care numerarul este folosit în mod regulat, iar elvețienii sînt mîndri de munca lor voluntară în întreținerea traseelor ​​de drumeții și de alpinism. O donație pentru un astfel de efort este așteptată și oferită cu plăcere de majoritatea populației.

0
0
0
4
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?