Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Franţa va permite fermierilor să folosească mai multe pesticide

6 apr. 14:40   Externe
2021 0

Cultivatorilor de sfeclă de zahăr din Franţa li se va permite să folosească mai multe pesticide în acest an.

Măsura a fost luată din cauza riscului ridicat al atacurilor din partea unei insecte care în 2020 a făcut ravagii în rîndul culturilor de sfeclă de zahăr, a declarat ministra delegat al Agriculturii, Agnes Pannier-Runacher.

În replică, mai multe ONG-uri și-au exprimat opoziţia faţă de utilizarea unor pesticide care sînt potenţial mai toxice. Cultivatorii de sfeclă de zahăr vor putea să utilizeze cinci insecticide, în creştere faţă de două cît este în prezent, a declarat ministra, notează Noi.md cu referire la economica.net.

„După o iarnă blîndă, există un risc ridicat de înmulţire a insectelor dăunătoare şi în consecinţă de îngălbenire a sfeclei de zahăr. Sfecla înseamnă zahăr. Nu vom importa mai mult zahăr fără să avem grijă de acest risc, aşa că obiectivul nostru este să oferim soluţii fermierilor”, a spus Agnes Pannier-Runacher.

Îngălbenirea sfeclei este una din cele mai comune boli ale sfeclei de zahăr. Boala este transmisă de afide şi poate provoca pierderi semnificative culturilor de sfeclă de zahăr. În 2020, această maladie a provocat o scădere cu 26% a producţiei de sfeclă de zahăr a Franţei.

0
1
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?