Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Franța își va reduce cheltuielile. Ce domenii sînt vizate

20 feb. 19:30   Externe
1780 0

Guvernul francez a declarat că va reduce cheltuielile în 2024 cu încă zece miliarde de euro, deoarece economia franceză crește mai lent decît se așteaptă.

”Cîștigăm mai puțin, cheltuim mai puțin, este o regulă de bun simț”, a declarat ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, menționînd creșterea ratelor ale dobînzii și tensiunile geopolitice ca motive pentru încetinirea economică.

Anul trecut, Parisul și-a prezentat planurile de cheltuieli pentru 2024, presupunînd că economia va crește cu 1,4%, o estimare pe care Înaltul Consiliu al Finanțelor Publice din Franța, un organism de supraveghere independent, a considerat atunci că este prea optimistă, notează Noi.md cu referire la dcnews.ro.

Franța și-a revizuit în scădere prognoza de creștere la 1%, ceea ce înseamnă că va obține mai puține taxe decît se aștepta. În consecință, trebuie să majoreze reducerile de cheltuieli pentru acest an cu încă zece miliarde de euro pentru a-și menține obiectivele de reducere a deficitului la 4,4% din PIB.

Aproximativ cinci miliarde de euro vor fi tăiate din cheltuielile de funcționare în toate ministerele. Restul va fi tăiat din alte politici publice, cum ar fi: ajutorul pentru dezvoltare și subvențiile ecologice pentru renovarea clădirilor. De asemenea, Franța și-ar putea reduce contribuția la ONU.

5
5
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?