X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Franţa închide şapte şcoli din cauza ploşniţelor de pat

8 oct. 2023,, 00:00   Externe
3540 0

Guvernul francez a organizat o serie de întîlniri în această săptămînă pentru a examina numărul tot mai mare de cazuri de ploșnițe raportate, într-o perioadă în care Franţa găzduieşte Cupa Mondială de rugby şi se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Vineri, Ministerul Educaţiei a declarat că cinci şcoli cu un total de 1.500 de elevi au fost închise.

La începutul acestei săptămîni, autorităţile au anunţat că două şcoli - una din Marsilia şi cealaltă din Villefranche-sur-Saone, lîngă Lyon, în sud-estul Franţei - au fost închise pentru curăţenie.

"Avem aproape 60.000 de instituţii şi aici vorbim doar de cîteva zeci, dar este adevărat că se adună cazurile", a spus ministrul. "Este nevoie de un răspuns imediat, astfel încît să putem avea instituţii tratate în 24 de ore", notează Noi.md cu referire la mediafax.ro.

El a precizat că o listă de companii "aprobate şi recunoscute" a fost pregătită "pentru ca directorii de şcoli să poată avea contactele şi să poată interveni foarte rapid".


O bibliotecă municipală din oraşul Amiens, situat în nordul ţării, urmează să se redeschidă sîmbătă, după ce a fost închisă timp de mai multe zile, după ce au fost detectate ploşniţe în spaţiile de lectură publică, a declarat primarul oraşului, Brigitte Foure.

Insectele au fost observate în metroul din Paris, în trenurile de mare viteză şi pe aeroportul Charles De Gaulle din Paris.

0
1
1
3
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?