Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Fotografii considerate pierdute cu trupa The Rolling Stones vor fi expuse la Londra

28 feb. 00:00   Externe
1843 0

Peste 25 de fotografii cu trupa The Rolling Stones considerate pierdute şi care nu au mai foste văzute de public pînă acum, realizate de unul din fotografii trupei şi de asistenţi ai acestuia, vor fi expuse la Londra, informează BBC.

Expoziţia, intitulată ''The Elegantly Wasted'', include fotografii realizate de Tony Sanchez, pe care chitaristul Keith Richards îl alinta ''Tony spaniolul'', notează Noi.md cu referire la agerpres.

Iniţial s-a crezut că fotografiile s-au pierdut, dar au fost redescoperite cîteva decenii mai tîrziu, într-o mansardă din Londra.

Curatorul expoziţiei, Oliver Bayliss, a spus că fanii şi colecţionarii ''vor avea parte de o adevărată desfătare''.

Organizatorii expoziţiei au precizat că cele 27 de fotografii, imprimate în ediţie limitată şi care sînt de vînzare, demonstrează ''accesul fără precedent'' pe care Sanchez îl avea la trupă şi sînt ''una dintre cele mai importante materiale fotografice cu The Rolling Stones care au apărut pe piaţă în ultimii ani''.

Colecţia îi înfăţişează pe legendarii muzicieni în ''apogeul lor decadent'', inclusiv la petreceri, la şedinţe foto pentru coperţile albumelor, precum şi în timpul concertelor, cum ar fi concertului din Hyde Park, au adăugat organizatorii.

Sanchez a muncit şi a trăit alături de trupă în perioada ei de glorie, de la albumul ''Beggars Banquet'' din 1968 pînă la exilul în sudul Franţei în 1971 din cauza unor probleme cu fiscul britanic.

Tony Sanchez a decedat în anul 2000, iar Keith Richards l-a descris în autobiografia sa intitulată ''Life'' ca un ''un tip dur''. ''Zbang! Unul din aceia'', a spus Richards.

''Administra un cazino cu jocuri de noroc pentru ospătari spanioli după program... avea un Mark 10 Jaguar, în două nuanţe, accesorizat extravagant''.

Oliver Bayliss, din cadrul Bayliss Rare Books, este curatorul expoziţiei, care se desfăşoară la J/M Gallery, în apropiere de Portobello Road, din cartierul Notting Hill, nordul Londrei.

''Mi-a luat cîteva luni ca să scotocesc prin arhiva lui Tony - mii de negative şi fotografii - şi sînt uimit de ochiul unic al lui Tony şi de calitatea acestor imagini'', a spus el.

''Atît fanii, cît şi colecţionarii vor avea parte de o adevărată desfătare''.

Evenimentul este găzduit împreună cu Spanish Tony Media, o organizaţie înfiinţată de nepoţii lui Sanchez.

Matt Dominguez, directorul Spanish Tony Media, a spus: ''Este o şansă rară de a vedea imagini unice şi neexpuse pînă acum ale formaţiei''.

Expoziţia este deschisă în intervalul 29 februarie-5 martie.

1
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?