X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Finlanda se pregătește să își deschidă frontiera cu Rusia

7 dec. 2023,, 11:30   Externe
4060 0

Serviciul finlandez al poliției de frontieră se pregătește să deschidă punctele de trecere a frontierei de la granița sa estică cu Rusia la 14 decembrie.

Acest lucru a fost declarat în comentariile pentru Yle de către comandantul adjunct al Serviciului Gărzii de Frontieră din sud-estul Finlandei, Heikki Ahtiainen, relatează "Adevărul European".

"Este nevoie de cîteva ore pentru a demonta gardurile de frontieră. Nu va fi nevoie de mult timp pentru a restabili traficul", a declarat Ahtiainen.

Potrivit acestuia, polițiștii de frontieră nu vor îndepărta toate gardurile deodată, deoarece la un moment dat punctele de trecere a frontierei vor trebui să fie închise din nou.

"Trebuie să vedem dacă acesta (fluxul de solicitanți de azil - n.r.) va continua dacă frontierele vor fi deschise", a declarat purtătorul de cuvînt al serviciului de frontieră.


În același timp, Ahtiainen a declarat că Serviciul de Frontieră este pregătit pentru continuarea restricțiilor la frontiera de est.

Reamintim că, din 30 noiembrie, frontiera Finlandei cu Rusia este complet închisă pentru cel puțin două săptămîni - este posibilă doar circulația trenurilor de marfă.

Țara a luat o astfel de măsură după sosirea în masă a solicitanților de azil și a cetățenilor din țări terțe din Rusia la punctele de control în cursul lunii noiembrie. Anterior, polițiștii de frontieră ruși nu îi lăsau să iasă pe călătorii care nu aveau documentele necesare pentru a intra în Finlanda.

Angajați ai agenției europene Frontex au sosit în Finlanda în legătură cu situația de la frontiera de est.

4
3
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?