Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Explozie puternică, urmată de un incendiu la o hidrocentrală din Italia

10 apr. 07:45   Externe
2281 0

Patru persoane au murit, alte trei au fost rănite și cinci au fost date dispărute în urme unei explozii survenite marți la o hidrocentrală în zona lacului de acumulare de la Suviana, în apropierea orașului italian Bologna, relatează agenția ANSA, citată de Agerpres.

Conform primelor informații transmise anterior, patru angajați ai hidrocentralei au suferit arsuri severe și alți șase au fost dați dispăruți. Ulterior, autoritățile au anunțat un prim bilanț oficial, cu 12 victime, dintre care trei decese confirmate după ce echipele de salvare au descoperit cadavrele, trei răniți și șase dispăruți.

Între timp, potrivit surselor locale citate de agenția italiană ANSA, a fost descoperit și al patrulea cadavru din rîndul celor dați dispăruți. Conform ANSA, victimele sînt bărbați.

Explozia s-a produs în jurul orei locale 15:00 (13:00 GMT) la hidrocentrala acestui lac de acumulare situat în lanțul muntos al Apeninilor și format în urma construirii acolo a unui baraj în anul 1932.

Conform primelor informații, patru angajați ai hidrocentralei au suferit arsuri severe și alți șase sînt dați dispăruți.


Explozia a survenit la etajul nouă al centralei, la circa 30 de metri sub nivelul apei, în timp ce acolo erau efectuate lucrări de întreținere la turbine. Deflagrația a fost urmată de un incendiu.

Hidrocentrala a fost construită în anul 1975 și este gestionată de compania Enel.

0
0
2
5
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?