X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Experții explică de ce Rusia dezvoltă un remorcher spațial cu propulsie nucleară

17 feb. 15:00   Externe
2768 0

Remorcherul spațial cu propulsie nucleară Zeus, dezvoltat în Rusia, nu are nicio legătură cu armele nucleare.

Acest lucru a fost declarat de către RIA Novosti cercetătorul principal al Institutului de Cercetări Spațiale (IKI) al Academiei de Științe a Rusiei, Nathan Eismont.

Anterior, presa americană, citîndu-și sursele, a relatat că legislatorii americani ar fi putut fi informați în cadrul unei ședințe secrete despre presupusele planuri ale Rusiei de a "desfășura arme nucleare în spațiu" pentru a fi folosite împotriva sateliților.

Remorcherul nuclear este în curs de dezvoltare în Rusia din 2010. Anterior, Yury Urlichichich, primul director general adjunct al Roscosmos, a vorbit într-una dintre prezentările sale despre planurile pentru primul zbor pe orbită în 2030 pentru teste de zbor.

S-a comunicat că remorcherul nuclear ar fi proiectat pentru a zbura spre Lună și planetele din sistemul solar. Acesta a fost denumit "Zeus", în timp ce activitatea de cercetare și dezvoltare în sine este denumită "Nuklon".


În octombrie 2023, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că implementarea programului va fi asigurată cu fondurile necesare, deoarece explorarea spațiului cosmic de mare adîncime fără un remorcher nuclear ar fi imposibilă.

16
2
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?