Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Experiment macabru: un medic a cîntărit sufletul unui om

1 iun. 2018,, 04:32   Externe
3958 0

În anul 1907 doctorul Duncan McDougal a făcut un experiment macabru, însă interesant deopotrivă.

Aceasta a cîntărit trupurile a 6 pacienţi bolnavi de tuberculoză în fază terminală pentru a observa dacă părăsirea sufletului în momentul morţii are vreun impact asupra greutăţii corporale, scrie historia.ro.

Spre stupefacţia echipei de cercetători conduse de McDougal, în momentul morţii fiecăruia din cei 6 subiecţi umani, greutatea corporală a acestora a scăzut, invariabil, cu 21 de grame.

Nici mai mult, nici mai puţin. Nu conta dacă proaspătul decedat cîntărea 120 sau doar 45 de kilograme. Cifrele cîntarului arătau o scădere de fix 21 de grame. Rezultatele au fost publicate în acelaşi an în toate revistele prestigioase de ştiinţă ale vremii. Studiile similare ale doctorului McDougal pe cîini muribunzi aşezaţi pe cîntare, au aratat în schimb că greutatea corporală a patrupedelor nu se modifică deloc după momentul morţii.

Ceea ce l-a facut pe ciudatul medic american să declare că sufletul cîinilor este uşor şi lipsit de păcate, pe cînd sufletele oamenilor "adună" în medie circa 21 de grame de păcate în decursul unei vieţi....

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?