X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Erdogan, a criticat lipsa acţiunilor concrete în faţa uciderii civililor în războiul din Fîşia Gaza

2 mar. 10:45   Externe
1445 0

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat vineri din nou lipsa acţiunilor concrete în faţa uciderii civililor în războiul din Fîşia Gaza.

Conflicul, alături de cele Siria, Yemen, Libia şi chiar Ucraina, demonstrează în opinia sa că „sistemul internaţional este în colaps", transmite agerpres.ro.

„Fîşia Gaza a devenit locul unde se înalţă drapelul falimentului ordinii internaţionale. În Fîşia Gaza nu doar sînt asasinaţi brutal copii, femei şi civili, ci a fost distrusă încrederea a miliarde de oameni în justiţia internaţională", a deplîns Erdogan într-o intervenţie la inaugurarea Forumului Diplomatic de la Antalya.

Războiul dus de Israel împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas a scos la suprafaţă „ipocrizia puterilor occidentale", care sînt „complice la masacre", întrucît „vorbele fără acţiuni nu pot opri oprimarea în Palestina şi nici să restabilească încrederea în dreptul internaţional", a acuzat în continuare preşedintele turc.

Conflictele din „Siria, Yemen, Libia şi în final cel din Ucraina au demonstrat că sistemul internaţional este în colaps şi nu poate rezolva problemele", a concluzionat Erdogan.


„Ceea ce se întîmplă în Fîşia Gaza categoric nu este un război. Este o tentativă de genocid. Pentru că şi în război există o moralitate şi o lege care trebuie respectate", a mai spus el.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat joi în Congresul SUA că peste 25.000 de femei şi copii au fost ucişi în operaţiunea militară lansată de Israel în Fîşia Gaza după atacul Hamas din 7 octombrie în urma căruia circa 1.140 de persoane au fost ucise în Israel, majoritatea civili. Gruparea Hamas estimează la peste 30.000 numărul morţilor palestinieni, majoritatea femei, copii şi adolescenţi.

10
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?