X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Emmanuel Macron a inaugurat Satul Olimpic din Paris

29 feb. 23:30   Externe
1584 0

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a inaugurat joi Satul Olimpic care va găzdui pînă la 14.500 de persoane, sportivi, antrenori şi oficiali, cu ocazia Jocurilor Olimpice de vară de la Paris (26 iulie - 11 august), plus alte 9.000 de persoane cu ocazia Jocurilor Paralimpice, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Solideo, societatea publică responsabilă cu construcţia satului, a predat oficial joi Comitetului de organizare Paris-2024 cheile acestui imens cartier, cu aspect ultramodern, aproape futurist, cu vedere la fluviul Sena care traversează Parisul şi ale cărui costuri totale s-au ridicat la peste două miliarde de euro, transmite Digi24.

Potrivit Palatului Elysee, Satul Olimpic se doreşte a fi un "manifest în aer liber al oraşului cu emisii de scăzute de carbon de mîine" şi "o vitrină a excelenţei şi inovaţiei franceze"

France The Olympic and Paralympic Village in Saint-Denis

Satul Olimpic va funcționa ca un oraș


Satul Olimpic se întinde pe o suprafaţă de 52 de hectare, în nordul Parisului, între Saint-Denis, insula Saint-Denis şi Saint-Ouen, iar construcţia sa a durat şapte ani.

Satul cuprinde aproximativ 82 de clădiri, 3.000 de apartamente şi 7.200 de camere, precum şi numeroase servicii de care se vor bucura sportivii şi personalul acestora pe parcursul competiţiei.

În timpul Jocurilor Olimpice, Satul va funcţiona într-adevăr ca un oraş clasic, sportivii urmînd să aibă la dispoziţie toate serviciile necesare traiului zilnic: cu spălătorii temporar amenajate, restaurante, food truck-uri, un magazin alimentar, un coafor, o sală de fitness, facilităţi de antrenament, un bar fără alcool, un oficiu poştal, o policlinică, shuttle-uri electrice şi un centru multiconfesional.

Odată cu încheierea Jocurilor Paralimpice (28 august - 8 septembrie), apartamentele vor fi reconfigurate pentru a găzdui rezidenţii şi afacerile din acest nou cartier, cae va găzdui aproximativ 6.000 de locuitori. Deschiderea oficială a satului va avea loc pe 18 iulie, în prezenţa preşedintelui Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach.

2
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?