X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Elon Musk a fost citat în instanță

12 feb. 13:00   Externe
2663 0

O instanță federală i-a ordonat lui Elon Musk să depună din nou mărturie în cadrul investigației Comisiei pentru Valori Mobiliare și Bursă (SEC) privind achiziția de 44 de miliarde de dolari a rețelei de socializare Twitter.

Musk a primit o săptămînă pentru a conveni asupra unei date și a unei locații pentru audiere, relatează golosameriki.com

Decizia judecătoarei Laurel Beeler, emisă sîmbătă seară, a concretizat o decizie preliminară în favoarea SEC emisă în decembrie.

Reamintim că SEC l-a dat în judecată pe Musk în octombrie pentru a-l obliga pe directorul general al Tesla și SpaceX să depună mărturie în cadrul unei anchete privind achiziționarea în 2022 a rețelei de socializare Twitter, pe care ulterior a redenumit-o X.


SEC a declarat că Musk a refuzat să participe la o audiere în septembrie.

Agenția investighează dacă Musk a respectat legea atunci cînd a depus documentele necesare pentru a cumpăra acțiuni Twitter și dacă declarațiile sale despre tranzacție au fost inducătoare în eroare.

Musk a declarat că a depus deja mărturie de două ori în fața SEC și, după ce a acuzat comisia de hărțuire, a refuzat să o facă a treia oară.

Beeler a respins acest argument, spunînd că SEC are autoritatea de a emite o citație pentru a solicita informații relevante.

Beeler a declarat că, dacă SEC și Musk nu pot conveni asupra datei și orei pentru o audiere, ea însăși va asculta ambele părți și va lua o decizie în locul lor.

Disensiunile dintre Musk și SEC au început atunci cînd comisia l-a dat în judecată după ce proprietarul SpaceX a scris pe Twitter în 2018: "finanțare asigurată", referindu-se la un posibil plan de emitere de acțiuni Tesla. Pentru a soluționa cazul, Musk a fost de acord ca un avocat al Tesla să revizuiască tweet-urile sale despre producătorul de mașini electrice. În 2019, SEC l-a dat din nou în judecată pentru că ar fi încălcat această prevedere.

Musk a cerut Curții Supreme să revizuiască acordul, spunînd că acesta a încălcat dreptul său constituțional la libertatea de exprimare.

3
0
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?