Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Egiptul sprijină demilitarizarea Palestinei

25 noi. 2023,, 12:45   Externe
2627 0

Președintele Egiptului, Abdel Fattah Al-Sisi, a declarat că statul palestinian poate fi demilitarizat, iar în primii ani de existență a acestuia, drept garanți ai demilitarizării ar putea acționa forțele ONU, NATO și contingentele din țările arabe și SUA, relatează Al Jazeera.

"Sîntem pregătiți pentru ca statul palestinian să fie demilitarizat. Acest lucru îl poate garanta NATO, ONU, arabii și americanii, pînă vom obține securitate pentru ambele state, Israel și statul palestinian în formare", a declarat Al-Sisi în cadrul unei întîlniri cu prim-miniștrii Spaniei și Belgiei la Cairo. Alexander De Croo și Pedro Sanchez au sosit ieri în regiune și au vizitat Ierusalimul și Ramallah, apoi Rafah, transmite haqqin.az.

Al-Sisi a adăugat că o soluție politică bazată pe înființarea unui stat palestinian în cadrul granițelor din 1967, cu Ierusalimul de Est drept capitală, s-a dovedit a fi imposibilă. Altfel spus, președintele Egiptului recunoaște că realitățile care s-au creat pe parcursul a 56 de ani fac irealizabil planul Arabiei Saudite de creare a unui stat palestinian în granițele din 1967.

0
0
1
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?