Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Egiptul analizează un plan de lărgire a Canalului Suez

5 mar. 17:45   Externe
2847 0

Egiptul derulează un studiu de fezabilitate cu privire la lărgirea Canalului Suez, în ideea scurtării timpilor de tranzit şi pentru a evita potenţialele blocaje.

Proiectul vizează transformarea acelor segmente pe care navigaţia se derulează în prezent pe o singură bandă, 50 de kilometri din partea de nord a canalului, respectiv 30 de kilometri în partea de sud, în zone în care navigaţia se poate desfăşura pe două benzi.

Aceste propuneri vin în continuare unor planuri vehiculate pentru prima dată în 2021, cînd eşuarea navei Ever Given a blocat traficul prin Canalul Suez timp de o săptămînă, notează Noi.md cu referire la economica.net.

În urmă cu aproape un deceniu, Egiptul a finalizat un amplu program, în valoare de opt miliarde de dolari, de extindere a Canalului Suez, care a permis scurtarea timpilor de aşteptare şi a atras şi mai multe vase.

Veniturile generate de Canalului Suez, care în perioada iulie 2022 – iunie 2023 au atins un nou record de 9,4 miliarde de dolari, sînt în prezent afectate de atacurile lansate de rebelii Houthi asupra navelor din Marea Roşie.

3
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?