X 
Criza energetică stiri: 1718
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Diplomați ruși, declarați persona non grata de Germania, Polonia și Suedia

9 feb. 2021,, 09:40   Război în Ucraina
2246 1

Germania, Polonia și Suedia au declarat persona non grata cîte un diplomat rus - ca răspuns la măsurile similare întreprinse de Rusia pe 5 februarie.

După cum scrie euronews.com, atunci Moscova a declarat că acesta este un pas forțat: angajații misiunii diplomatice au participat la acțiunile de protest în susținerea lui Alexei Navalnîi, ceea ce este incompatibil cu statutul lor. Ministerul de Externe a anunțat că există confirmări documentare al acestui caz. Reprezentantul oficial al instituției, Maria Zaharova, a numit acțiunile Moscovei "nu doar un gest politic, ci și o decizie absolut justificată".

În același timp, expulzarea străinilor a fost anunțată în momentul în care la Moscova se afla șeful diplomației europene, Joseph Borrel, și negocia cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Moscova a numit pașii de răspuns ai celor trei țări drept absolut nefondați și neprietenoși. Întreaga situație, în general, MAE a calificat-o ca o implicare în treburile interne ale Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?