X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Din ce motiv a fost interzisă pe rețelele de socializare o jurnalistă din România

2 dec. 2023,, 14:49 (reactualizat 3 dec. 2023,, 10:00)   Externe
8419 0

Jurnalista romînă Adriana Vitan Balint a fost interzisă pe site-urile de socializare după ce a publicat un text în care vorbește despre problemele cu care se confruntă România.

Mai jos reproducem integral textul semnat de jurnalistă.

“1. Unde trebuie să îngenunchem ca să ne cerem scuze că am dat străinilor, de sute de ani, de la sare, apă, grîne, petrol, păduri, pînă la propriii copii?

2. Unde trebuie să îngenunchem să cerem iertare străinilor pentru că dăm petrolul austriecilor, în pămîntul cărora nu se găsește nici gram de petrol, dar care au, culmea tupeului, chiar la intrarea în Viena, ditamai rafinăria, poate cea mai mare din Europa, în timp ce ale noastre au fost toate închise?

3. Unde trebuie să îngenunchem pentru că plătim miliarde de dolari americanilor pe niște rachete care nu au ajuns în Romînia nici pînă în ziua de azi, deși noi le-am plătit de vreo 6 ani?


4. Unde trebuie să îngenunchem pentru că am plătit americanilor o autostradă pe care nu au construit-o niciodată și pentru care, culmea, am plătit și despăgubiri că ne-au luat banii și nu au făcut nimic?

5. Unde trebuie să îngenunchem pentru că atunci cînd deschidem aragazul sau dam drumul la căldură în casă, francezii încasează toți banii, deși nu au construit nimic și au preluat toată infrastructura făcută de Ceaușescu pe banii noștri, foamea noastră, frigul și lipsurile din perioada comunistă?

6. Unde trebuie să îngenunchem pentru că atunci cînd deschid robinetul de apă, pornește contorul pentru francezi, deși e apa României, pe țevile făcute de Ceaușescu, pe banii și lipsurile noastre?

7. Unde trebuie să îngenunchem pentru că sate întregi sunt înghițite de ape sau de surpări de teren pentru că austriecii ne taie pădurile, cu sutele de ha lunar?

8. Unde trebuie să îngenunchem pentru că ne dispar copiii din țară, în drum către ei, că poliția ne ia la mișto dacă anunțăm răpirea vreunei fete la 112, că prin fața poliției de frontieră trec, zilnic, zeci persoane răpite, tiruri cu marfa de contrabandă către aceiași străini care se fac că nu văd nimic, deși șeful Parchetului european anticorupție e o romîncă, una care știe exact ce se întîmplă în Romînia și tace?

9. Unde trebuie să îngenunchem pentru că în țara noastră ajung deșeurile lor de toate felurile, chiar și biologice și radioactive, in timp ce nouă ni se arată obrazul si suntem suprataxați că îndrăznim să avem Euro 3 la mașina înmatriculată in Bulgaria, pentru că jupuiți de bani, pămînt și mijloace de trai, mai mult nu ne putem permite din cauza sărăciei in care suntem lăsați de aceiași străini îmbuibați și aroganți?

10. Unde trebuie să îngenunchem să cerem iertare străinilor pentru că am dat tot tezaurul Romîniei englezilor, cărora le mai și plătim anual chirie și taxe pentru poansonarea lingourilor?

Acum, după ce ne-au luat tot, ne pun și în genunchi. Pentru că romanian lives don't matter!

Îngenuncheați, bre, nu fiți fraieri, arătați ce popor deschis la minte suntem.”139
7
0
3
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?