X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dialogul economic și comercial de nivel înalt China-UE

27 sep. 2023,, 21:30   Externe
2687 0

Cel de-al 10-lea Dialog economic și comercial de nivel înalt China-UE a avut loc la Beijing, activitățile fiind axate pe următoarele patru teme: macroeconomie, schimburi comerciale și investiții, lanțuri de aprovizionare industrială și colaborări financiare.

Participanții au avut discuții sincere, pragmatice și fructuoase, ajungînd la o serie de consensuri cu privire la coordonarea politicilor macroeconomice, colaborare în lanțul de aprovizionare industrială, îmbunătățirea atmosferei de afaceri, reforma Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), deschiderea reciprocă a industriei financiare și a cooperării în supraveghere financiară.

În contextul în care lumea suferă modificări istorice și economia mondială rămîne slabă, întreținerea dialogului și a colaborării între China și țările europene are o semnificație deosebită pentru promovarea dezvoltării și prosperității comune.

Anul acesta sînt marcați 20 de ani de la stabilirea parteneriatului strategic cuprinzător China-UE. Cu această ocazie, cele două părți sînt dispuse să depună eforturi comune pentru un avans sănătos și stabil al cooperării pragmatice bilaterale, fapt care va aduce mai multă încredere pentru economia mondială.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?