X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Dezordini în masă, la un eveniment sportiv din Kîrgîzstan

1 sep. 2023,, 16:45   Externe
3478 0

În Kîrgîzstan, finala Cupei Prezidențiale la kok-boro dintre echipele "Dostuk" și "Yntymak" s-a încheiat cu tulburări în masă. La eveniment a fost prezent însuși președintele kîrgîzstanului, Sadyr Zhaparov, care a fost martorul acestui incident.

Episodul a avut loc în regiunea Osh, la hipodromul Toloykon. La finalul meciului, victoria a fost acordată lui "Yntymak", dar spectatorii au fost nemulțumiți de arbitraj. Potrivit datelor preliminare, arbitrul a fost bătut.

Imaginile difuzate pe rețelele de socializare arată cum polițiștii îl scot de pe teren. Imaginile filmate de martorii oculari ai incidentului arată, de asemenea, cum o ambulanță a fost lovită cu pietre și toate geamurile au fost sparte. De asemenea, mulțimea a împiedicat deplasarea mașinii. Potrivit comentariilor autorului filmării, se poate înțelege că revoltații îl căutau pe arbitru din cabină, relatează Noi.md cu referire la haqqin.az.

Martorii incidentului au filmat reacția șefului statului, Sadyr Zhaparov, a procurorului general Kurmankul Zulushev și a președintelui Curții Supreme, Zamirbek Bazarbekov, la ceea ce se întîmpla.

Un comunicat de presă al administrației prezidențiale a relatat că Sadyr Zhaparov a asistat la finala Cupei Președintelui Kîrgîzstanului la kok-boro între echipele Dostuk și Yntymak.


Mai mult de 100 de persoane au fost rănite în timpul altercațiilor, a declarat Ministerul kîrgîzgîz al Sănătății. Două persoane se află în spital, una dintre ele fiind un jucător de kok-boru, iar cealaltă un ofițer de poliție.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?