Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Despre pericolele tehnologiei pentru copiii generaţiei digitale

3 mai. 2019,, 05:00   Externe
2929 0

Cei care au în familie copii cu vîrste diferite, cu uşurinţă pot vedea diferenţele în relaţia lor cu tehnologia. Adolescentul de 17 ani întreabă despre ultima generație de iPhone, iar fratele său mai mic, probabil, nu-şi aminteşte timpul în care acesta nu exista.

Noua cercetare privind relaţia dintre oameni şi tehnologii marchează o diferenţă în percepţia şi utilizarea lor de diferite generații, informează technewsdaily.com.

"Oamenii cu vîrste cuprinse între 11 şi 13 ani, născuţi după 1995 au devenit parte a unei lumi noi", subliniază autorul unui nou studiu publicat în ultimul număr al Harvard Business Review, Tammy Erickson.

Spre deosebire de generaţia anterioară, aceşti tineri au crescut împreună cu tehnologiile mobile - iPhone şi iPad, Android şi Instagram. Către 11 ani, jumătate dintre copii au propriul lor telefon mobil.

Una dintre trăsăturile comportamentale majore a Re-Generației, cum o numeşte Erickson, este preferința pentru comunicarea prin mesaje text. În medie, adolescentii cheltuie 73 de minute pe zi pentru mesaje text, scrie Erickson.


În loc de a comunica unu la unu, aceşti copii de multe ori se angajează în conversaţii generale. Re-Generația a mers la şcoala primară, atunci cînd deja exista Facebook. Doi ani mai tîrziu, i s-a alăturat Twitter-ului. Copiii au crescut cu dorinţa de a deveni ca fraţii şi surorile lor mai mari - cu căutarea în Google, microblogging, aderarea la Facebook înainte de a împlini 13. Copiii din generaţia digitală au crescut cu acces nelimitat la informație și jocuri fără limită, majoritatea dintre care sînt gratuite.

Erickson face în studiul său de o concluzie destul de pesimistă. În opinia sa, noua generaţie are o necesitate limitată de comunicare personală. Ea susţine că mulți dintre ei au prieteni pe care nu i-au văzut niciodată, dar cu care interacţionează în mod regulat. Stilul de viaţă al acestei generaţii poate fi umbrit de obezitate.

Cu toate acestea, sub îndrumarea părinţilor, copiii de la o vîrstă fragedă pot învăţa să utilizeze reţelele sociale şi dispozitivele mobile cu responsabilitate. Nu trebuie să uităm că tehnologia nu trebuie să înlocuiască familia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?