Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Despre ce va vorbi Putin în discursul său în fața Adunării Federale

23 feb. 12:45   Externe
5155 0

Kremlinul a confirmat oficial că președintele rus Vladimir Putin va rosti discursul său anual în fața Adunării Federale la 29 februarie, iar în acest sens, observatorii interni și externi încearcă să prezică ce va anunța șeful statului rus de această dată.

S-au acumulat o mulțime de motive informaționale care influențează așteptările cu privire la acest discurs.

Ținînd cont de faptul că discursul va avea loc la sfîrșitul lunii februarie, cînd mai sînt mai puțin de trei săptămîni pînă la alegerile prezidențiale, subiectele atinse de șeful statului în alocuțiunea sa vor deveni baza programului electoral al lui Vladimir Putin în calitate de candidat la președinția Rusiei.

Se preconizează că Putin se va concentra asupra ideilor pentru dezvoltarea ulterioară a țării pînă în 2030 și dincolo de această dată, ținînd cont de tendințele importante pe termen lung, fără a fi distras de evenimentele imediate.

În mod tradițional, în formatul discursului său în fața Adunării Federale, Vladimir Putin își prezintă evaluarea situației din Rusia și schițează sarcinile pentru viitor.


O serie de analiști se așteaptă ca șeful statului rus să schițeze în discursul său tranziția către următoarea etapă de dezvoltare.

Principalele așteptări ale experților ruși sînt legate de faptul că, în contextul anului 2030, președintele va contura o trecere de la modelul forțat al "Rusiei înconjurată de dușmani" la modelul "Rusia – nava amiral a dezvoltării". Această narațiune va deveni conceptul de bază al mesajului.

Această narațiune va deveni conceptul de bază al mesajului. Momentul ideal este acela de a face publică o astfel de idee sub forma unui discurs în fața Adunării Federale. Prin urmare, ar trebui să ne așteptăm la o reevaluare a sarcinilor privind proiectele naționale care sînt puse în aplicare în toate regiunile Federației Ruse.

În mod tradițional, o parte a discursului va fi dedicată unui set de măsuri în politica socio-economică, pe care statul va continua să le implementeze. Prioritatea suveranității naționale va fi propusă ca principal punct de referință atît pentru dezvoltarea pe termen lung a țării, cît și pentru dezvoltarea pe termen mediu în contextul anului 2030, fără nicio surpriză. Aceasta se va baza pe asigurarea creșterii economice în detrimentul rezervelor și capacităților interne ale țării, precum și pe dezvoltarea contactelor comerciale și economice cu țările cu care cadrul de relații este construit într-un format prietenos și cooperant.

Vor fi atinse problemele legate de dezvoltarea sistemului de sănătate și a educației, subvențiile economice și preferințele pentru diferite sectoare ale economiei, o parte a blocului economic va atinge substituirea importurilor. Un punct important al acestei părți a discursului poate deveni un subiect așteptat de societate - problema acordării de împrumuturi pentru programe ipotecare preferențiale. Din cauza situației actuale cu o rată cheie ridicată, care a dus la o stagnare tangibilă a creditelor ipotecare, ar trebui să fie atinsă, într-un fel sau altul, linia de susținere a instituției familiei în anul declarat Anul Familiei în Rusia. În plus, este de așteptat ca răspîndirea unor astfel de programe să afecteze și teritoriile ocupate.

Comunitatea de experți se așteaptă ca alocuțiunea să includă o clauză privind extinderea creditelor ipotecare preferențiale, ceea ce va reîmprospăta perspectivele pieței construcțiilor și va spori optimismul social.

Ca întotdeauna, cei mai înalți oficiali ai țării vor asculta mesajul președintelui cu o atenție deosebită. Lor li se vor încredința sarcinile de a răspunde prompt și de a îndeplini instrucțiunile președintelui. Guvernatorii și guvernele lor regionale vor trebui să pună în aplicare punctele principale ale mesajului în subiecții lor și, în consecință, jurnaliștii și analiștii vor avea o nouă ocazie de a-și perfecționa abilitățile de a "ghici de la primele persoane" prezente la evenimentul de prezentare a mesajului.

8
0
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?