Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Despre ce au convenit miniștrii Apărării din Azerbaidjan, Turcia și Georgia

27 noi. 2023,, 20:45   Externe
2898 0

Baku a găzduit o reuniune trilaterală între ministrul azer al Apărării, generalul-colonel Zakir Hasanov, ministrul turc al Apărării Naționale, Yashar Guler, și ministrul georgian al Apărării, Juansher Burchuladze.

Potrivit Ministerului Apărării din Azerbaidjan, în cadrul reuniunii s-a remarcat faptul că cooperarea bazată pe încredere reciprocă are o importanță deosebită în ceea ce privește asigurarea bunăstării popoarelor celor trei țări.

De asemenea, a fost remarcată importanța conjugării eforturilor în combaterea factorilor care ar putea amenința securitatea regiunii. Miniștrii Apărării din Azerbaidjan, Turcia și Georgia au subliniat importanța extinderii domeniului de aplicare a exercițiilor și antrenamentelor trilaterale.

A fost exprimată încrederea că extinderea cooperării trilaterale în domeniul apărării va contribui la consolidarea păcii, stabilității și securității nu numai a Azerbaidjanului, Georgiei și Turciei, ci și a regiunii în ansamblu.

În cadrul reuniunii, părțile au avut un schimb de opinii detaliat cu privire la perspectivele de cooperare în domeniul militar, militar-educațional, militar-medical și alte aspecte de interes reciproc.


În urma reuniunii trilaterale a fost semnat un protocol.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?