X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Descoperire neașteptată: Austria în scandal din cauza bocancilor de armată fabricați în România

1 dec. 2023,, 04:00   Externe
2377 0

Dramă națională în Austria după ce s-a aflat că noii bocanci ai Armatei sînt produși în România.

Primele perechi au ajuns deja în picioarele unor militari austrieci, chiar cu ocazia zilei naționale a țării. Ministerul Apărării de la Viena nu a spus că bocancii sînt produși în Românie pînă cînd nu i-a dat de gol o televiziune locală.

Armata Austriei s-a lăudat că soldații vor avea bocanci noi, mai buni ca niciodată și pregătiți pentru cîmpul de luptă modern. Autoritățile au spus că încălțămintea este cumpărată de la o firmă din Austria, care s-a ocupat de proiectare. Primele perechi au ajuns la soldați chiar de Ziua Națională a Austriei, din mîinile ministrului Apărării. Doar că o televiziune locală, deținută de un un mare și cunoscut producător austriac de băuturi energizante, a stricat bucuria pentru că a dezvăluit secretul noilor bocanci - sînt produși în România. Informația a declanșat un scandal online și în presă. Foarte mulți austrieci s-au revoltat că soldații țării vor fi încălțați cu bocanci produși în altă țară. Criticile au fost atît de puternice încît armata a trebuit să explice public situația.


Purtătorul de cuvînt al Ministerului Apărării de la Viena a scris pe Twitter că așa-numiții experți care își dau cu părerea online cred că sînt în măsură să vorbească doar pentru că au făcut stagiul militar obligatoriu în tinerețe. Oficialul a mai explicat că doar fabrica din România a putut să se încadreze în prețul cerut de contract. Iritat, purtătorul de cuvînt le-a cerut criticilor să-i spună cine poate produce în Austria bocanci la fel de buni și la fel de ieftini.

Ulterior, televiziunea publică ORF a confirmat că bocancii vor fi făcuți la Oradea, în fabrica deținută de firma din Austria care a proiectat încălțările. O pereche costă 140 de euro și vor fi produse 35 de mii de perechi. Contractul durează pînă în 2025 și are o valoare totală de aproape 5 milioane de euro.


7
5
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?