X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

De ce nu s-a pronunțat Biden despre atacul din Iran

15 apr. 10:08   Externe
2145 0

Președintele SUA, Joe Biden, a avut un comportament rezervat și nu a ținut un discurs după atacul Iranului asupra Israelului pentru a evita ca situația să devină mai tensionată, au declarat surse pentru Politico.

Potrivit surselor, s-a discutat despre înregistrarea discursului lui Biden, dar s-a decis că acesta ar "ridica temperatura" și ar putea provoca o escaladare a situației în Iran. Prin urmare, președintele american nu a atras atenția opiniei publice în mod deliberat, în speranța că va contribui la dezamorsarea situației.

Sursele Politico spun că Biden se concentrează pe găsirea unei căi diplomatice de rezolvare a conflictului și încearcă să descurajeze Israelul să răspundă pe scară largă, în același timp cu limitarea Iranului, lucru care se face în coordonare cu aliații SUA.

În noaptea de 14 aprilie, Iranul a atacat teritoriul israelian cu sute de drone de atac și rachete. Israelul a declarat că aproape toate țintele aeriene au fost doborîte și că pagubele provocate de atac au fost neglijabile. Forțele americane, britanice și franceze au ajutat Israelul în interceptarea dronelor și rachetelor iraniene.

0
0
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?