X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

David Cameron: „Israelul a decis să răspundă Iranului”

17 apr. 18:30   Externe
2787 0

Ministrul britanic de Externe David Cameron a declarat în timpul vizitei sale în Israel că statul evreu a decis să riposteze Iranului pentru atacul aerian din weekend.

La începutul vizitei sale la Ierusalim, șeful Ministerului de Externe britanic a spus că Israelul „decide în mod evident să acționeze. Sperăm că va face acest lucru într-un mod care să contribuie cît mai puțin posibil la escaladarea situației”, a precizat Cameron.

Acum, Washingtonul și alte guverne occidentale speră că noile sancțiuni economice împotriva Iranului vor ajuta Israelul să-și limiteze amploarea răspunsului față de Republica Islamică, transmite Noi.md cu referire la eurointegration.

El a spus că Marea Britanie dorește să vadă sancțiuni coordonate împotriva Iranului din partea țărilor G7 atunci cînd miniștrii de Externe G7 se vor întîlni în Italia, săptămîna aceasta.

Potrivit oficialilor americani, un posibil răspuns israelian ar avea o amploare limitată și ar implica probabil atacuri asupra forțelor militare iraniene și a forțele sale proxy în afara Republicii Islamice.

6
1
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?