Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 500

Cum Trump vrea să se răzbune pe democrați

17 feb. 2021,, 09:40   Externe
2349 2

Donald Trump l-a criticat marţi pe liderul republican din Senatul american, Mitch McConnell, şi a cerut partidului să îi întoarcă spatele politicianului veteran care l-a acuzat public pe fostul preşedinte că este "responsabil" pentru asaltul asupra clădirii Capitoliului din 6 ianuarie, informează agerpres.

Foarte discret după ce a părăsit Casa Albă, cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite declară astfel război deschis acestui fin strateg care i-a fost aliat multă vreme, un divorţ emblematic pentru disensiunile actuale din tabăra republicană.

"Mitch este un politician nemulţumit şi morocănos, care nu zîmbeşte niciodată şi dacă senatorii republicani rămîn alături de el, nu vor mai cîştiga", a scris fostul preşedinte într-un comunicat usturător.

"Partidul Republican nu poate fi niciodată respectat sau puternic cu lideri politici precum Mitch McConnell," a insistat Trump.

"Acum cifrele sale în sondaje sînt chiar mai mici decît oricînd, distruge partea republicană din Senat şi, în acelaşi timp, face un rău teribil ţării noastre", mai afirmă Donald Trump.

Mitch McConnell, în vîrstă de 78 de ani, a votat sîmbătă pentru achitarea miliardarului republican în procesul intentat acestuia în Senat, apreciind că această instituţie nu este competentă să îl judece. Dar în acest proces, Mitch McConnell l-a declarat "responsabil moral şi în fapte" pentru asaltul asupra clădirii Capitoliului, soldat cu cinci morţi.

Protestatarii violenţi au acţionat "pentru că cel mai puternic om de pe planetă i-a hrănit cu minciuni" refuzînd înfrîngerea sa în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, a afirmat senatorul republican.

În acelaşi discurs sumbru, Mitch McConnell a ţinut să sublinieze că Donald Trump, acum un "cetăţean obişnuit", ar putea fi încă urmărit în justiţie. Donald Trump "continuă să fie responsabil pentru tot ceea ce a făcut în timpul deţinerii funcţiei. Nu a scăpat încă absolut deloc", a subliniat liderul republicanilor din Senat.

Majoritatea senatorilor, 57 din 100, au votat în favoarea condamnării fostului preşedinte, printre aceştia numărîndu-se şi şapte republicani. Erau necesare însă două treimi (67 de voturi) pentru a ajunge la un verdict de vinovăţie care ar fi putut fi urmat de o sancţiune de ne-eligibilitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?