X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Cum se descurcă supraviețuitorii cutremurului din Japonia

31 ian. 21:30   Externe
2155 0

La o lună de la cutremurul uriaș de 7,6 grade care a lovit coasta de vest a Japoniei, supraviețuitorii se luptă să se descurce în condiții deloc ușoare. Zeci de mii de locuințe au rămas fără apă curentă.

În unele zone din peninsula Noto, apa ar putea fi restabilită abia peste două luni, au declarat reprezentanții Prefecturii Ishikawa.

În asemenea condiții, cresc riscurile pentru cei care trăiesc în centrele de evacuare înghesuite, unde autoritățile spun că au fost detectate infecții respiratorii și gastroenterite.

Amintim că peste 230 de persoane au murit în cutremurul de la începutul acestui an din Japonia. De asemenea, 44.000 de locuințe au fost distruse total sau parțial, în timp ce 40.000 nu au apă curentă, notează Noi.md cu referire la gandul.ro.

Și frigul reprezintă o provocare, în special pentru zeci de locuitori care dorm în mașini după ce casele lor au fost distruse. Regiunea a fost lovită de ninsori abundente în cursul săptămînii trecute, iar autoritățile au avertizat asupra riscului de alunecări de teren.


0
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?