Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cum a reușit Azerbaidjanul să realizeze ceea ce părea imposibil

26 noi. 2023,, 20:15   Externe
988 0

Azerbaidjanul a reușit să realizeze ceea ce părea imposibil și, în cadrul programului "Marea Întoarcere", foștii strămutați s-au întors deja pe pămînturile părinților și bunicilor lor - în orașele Lachin și Fizuli, inclusiv în trei sate.

Se preconizează că peste 140.000 de persoane se vor întoarce în Karabah și în Zangezurul de Est pînă la sfîrșitul anului 2026".

Astfel de date a oferit președintele azer Ilham Aliyev în discursul său adresat participanților la sesiunea ministerială a celei de-a 5-a Conferințe a miniștrilor Muncii din țările membre ale Organizației pentru Cooperare Islamică, care s-a desfășurat la Baku.

După cum notează experții, faptul că pînă în 2026 vor reveni în Karabah și în Zangezur de Est peste 140 000 de persoane, care timp de zeci de ani au fost considerate persoane strămutate în interiorul țării, este o realizare uriașă a Azerbaidjanului și, personal, a președintelui țării, Ilham Aliyev. El a reușit să învingă rezistența Statelor Unite și a Franței, în primul rînd, care doreau să mențină conflictul armeano-azer într-o stare "înghețată".

Chiar și acum ei încearcă să exercite presiuni asupra Baku-ului oficial prin lansarea unui atac asupra țării noastre, care nu a ocupat niciodată pămînturile armene. Aceasta este imoralitatea situației! Washingtonul și Parisul, care nu au impus nicio sancțiune împotriva Armeniei pentru ocuparea teritoriilor noastre, pentru refuzul de a respecta rezoluțiile ONU, pentru distrugerea barbară a orașelor noastre și transformarea unui milion de azeri în refugiați și persoane strămutate în interiorul țării, își declară acum sprijinul pentru Armenia!


”Am văzut deja cît de departe pot merge SUA și Franța în politica lor anti-azeră. De asemenea, le înțelegem motivele. Dar ei nu iau în considerare un adevăr simplu - Azerbaidjanul a devenit prea puternic și influent pentru a permite oricui să pună în aplicare în regiunea noastră planuri care contravin intereselor naționale ale statului și poporului nostru.

Azerbaidjanul și-a întors deja teritoriile, contrar planurilor marilor puteri ale lumii. Azerbaidjanul reface deja Karabahul eliberat, fără ajutorul Statelor Unite și al Franței. Azerbaidjanul asigură întoarcerea adevăraților săi stăpîni pe pămînturile lor. Bazîndu-se pe puterea sa economică și militară, pe unitatea poporului său, pe ajutorul adevăraților prieteni ai statului nostru și pe strategia strălucită a președintelui Ilham Aliyev, care a dovedit că știe perfect ce, cînd și cum să facă”, a declarat Akper Hasanov în materialul publicat pe site-ul "Cyber.az".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?