COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

COVID-19: Erdogan anunță patru noi zile de restricții în Turcia

COVID-19: Erdogan anunță patru noi zile de restricții în Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat, luni, patru noi zile de izolare începînd de sîmbătă pentru a reduce răspîndirea coronavirusului, subliniind în acelaşi timp că măsurile restrictive vor fi ridicate progresiv, relatează AFP.

"Între 16 şi 19 mai, va fi în vigoare o interdicţie de ieşire pe stradă", a spus Erdogan într-un discurs adresat naţiunii la finalul unui consiliu de miniştri la Istanbul, transmite agerpres.ro.

Guvernul turc le-a interzis de mai multe săptămîni locuitorilor să iasă din casă în weekend, o măsură luată pentru evitare adunărilor.


Afirmînd că Turcia a reuşit să "controleze epidemia", a cărei răspîndire în termeni de noi cazuri şi decese încetineşte în ţară, Erdogan a subliniat că măsurile vor fi relaxate treptat.

Astfel, persoanele de peste 65 de ani, supuse unei izolări totale de la 21 martie, vor putea să iasă din nou timp de patru ore duminica viitoare, după o măsură similară luată pentru weekendul trecut.

Luni, centrele comerciale şi saloanele de coafură au început să se redeschidă în Turcia.

În acelaşi timp, Erdogan a anunţat că restricţiile privind transporturile care erau în vigoare pînă acum în 25 de provincii vor fi ridicate în nouă dintre ele.

Preşedintele turc le-a atras totuşi atenţia concetăţenilor săi asupra oricărei relaxări.

"Procesul de normalizare nu trebuie înţeles ca o revenire la situaţia care prevala pînă la 10 martie", dată la care Turcia a înregistrat primul său caz de COVID-19, a declarat el.

El le-a cerut de asemenea turcilor să nu iasă din casă cu faţa neacoperită, spunînd că circa 450 de milioane de măşti chirurgicale au fost distribuite pînă acum.

Turcia a înregistrat oficial aproape 140.000 de cazuri de noul coronavirus şi peste 3.800 de decese, conform celui mai recent bilanţ, publicat luni.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load