COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coronavirus în România: Două persoane plasate în carantină

Coronavirus în România: Două persoane plasate în carantină

Doi români care au fost în China au fost aduși în țară, duminică seara, din Germania, cu măsuri speciale de protecție și au intrat direct în carantină.

Nu au simptome de coronavirus, dar autoritățile vor să-și ia toate precauțiile. Pentru aceasta, au trimis o aeronavă militară care să-i transporte în România, transmite NOI.md cu referire la digi24.ro.

Ministerul Sănătății anunță că cei doi cetățeni români care se aflau în Germania, la Berlin, au fost aduși în țară, duminică seară. „Starea de sănătate a celor doi bărbați este bună și nu sînt confirmați pînă în acest moment cu coronavirus. Cele două persoane sînt asimptomatice, sînt în curs de testare și, conform procedurilor, vor rămîne încă 14 zile sub supraveghere medicală într-un spațiu special destinat din București, în care sînt respectate condițiile de izolare”, transmite Ministerul Sănătății.

La rîndul său, Ministerul Apărării anunță că o aeronavă de tip C-27J Spartan aparținînd Forțelor Aeriene Române a efectuat duminică, 9 februarie, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, un zbor pe ruta București – Berlin și retur, pentru repatrierea a doi cetățeni români provenind din regiunea Wuhan, China.


Aeronava, configurată pentru misiuni de evacuare medicală și avînd instalată o cameră specială de izolare, a fost operată de un echipaj condus de comandorul Emil Tecuceanu și a avut la bord o echipă medicală aparținînd SMURD București, precizează MApN.

Cei doi cetățeni au fost transportați din China în Germania prin intermediul unor zboruri medicale organizate în cadrul Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

La sfîrșitul lunii ianuarie, Ministerul Afacerilor Externe informa că sînt în derulare proceduri pentru repatrierea a patru cetăţeni români din provincia chineză Hubei, în contextul epidemiei coronavirusului. Unul dintre aceștia, a fost preluat ulterior cu un avion care a repatriat cetățeni germani. Aeronava a aterizat la Frankfurt și la bordul ei se aflau 102 germani și 26 de europeni de altă naționalitate.

Sîmbătă seara, o studentă româncă din China a sosit pe aeroportul Otopeni la bordul unei curse civile și a fost preluată de medici la coborîrea din avion și dusă la Matei Balș pentru testare preventivă. Ea fusese în ultimele două săptămîni în vacanță într-o regiune din China care ulterior a fost izolată din cauza coronavirusului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load