X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Coreea de Nord își îmbunătățește din nou capacitățile de apărare

12 feb. 08:00   Externe
2425 1

Coreea de Nord a anunţat că a dezvoltat un nou sistem de control pentru lansatoarele multiple de rachete, despre care consideră că îi va îmbunătăţi semnificativ capacităţile de apărare.

Academia de Ştiinţe ale Apărării din Pyongyang a efectuat cu succes un test de control balistic asupra obuzelor de 240 mm lansate de un lansator de rachete multiple, în scopul de a dezvolta un sistem de control pentru acest tip de armament, a relatat agenţia oficială de presă KCNA.

Noul lansator de rachete va fi reevaluat, iar rolul său ar trebui să fie sporit pe cîmpul de luptă, a precizat KCNA, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Coreea de Nord, înarmată nuclear, a desemnat în acest an Coreea de Sud drept "principalul său inamic", a închis agenţiile dedicate reunificării şi a ameninţat că va intra în război pentru orice încălcare a teritoriului.

În ianuarie, Coreea de Nord a efectuat tiruri de artilerie cu muniţie reală în apropierea a două insule aflate la graniţa cu Coreea de Sud, care a dat ordin de evacuare a locuitorilor şi a răspuns cu exerciţii de artilerie.


6
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?