Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Coreea de Nord închide mai multe ambasade din întreaga lume

1 noi. 2023,, 12:15   Externe
2301 0

Coreea de Nord este pregătită să închidă pînă la o duzină de ambasade, inclusiv în Spania, Hong Kong şi mai multe ţări din Africa, într-o mişcare care ar putea duce la închiderea a aproape 25% din misiunile Phenian în întreaga lume.

Recenta închidere de către Coreea de Nord a misiunilor sale diplomatice a fost un semn că ţara izolată are probleme în a face bani în străinătate din cauza sancţiunilor internaţionale.

Ambasadorii ţării au făcut vizite de "adio" liderilor din Angola şi Uganda săptămîna trecută, iar mass-media locală din ambele ţări africane a raportat închiderea ambasadelor Nordului în aceste ţări, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Atît Angola, cît şi Uganda au creat legături de prietenie cu Coreea de Nord încă din anii 1970, menţinînd cooperarea militară şi oferind surse rare de valută străină, cum ar fi proiectele de construcţie de statui.

Închiderea ambasadelor pregăteşte terenul pentru ceea ce ar putea fi "una dintre cele mai mari schimbări de politică externă din ultimele decenii", cu implicaţii pentru angajamentul diplomatic, activitatea umanitară în ţara izolată, precum şi pentru capacitatea de a genera venituri ilicite, a scris Chad O'Carroll, fondatorul site-ului NK Pro, axat pe Coreea de Nord.


4
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?