Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Consortium News: În incidentul cu "Nord Stream" există cîteva lucruri stranii

6 oct. 2022,, 07:55   Externe
2991 0

Există o serie de stranietăți în recentul incident de pe conductele de gaze Nord Stream și Nord Stream-2. Această opinie a fost împărtășită de analistul politic american Diana Johnston.

Cu ceva timp în urmă, a avut loc un incident pe conductele de gaze Nord Stream și Nord Stream-2, unde a fost înregistrată o scădere bruscă a presiunii. Autoritățile mai multor țări occidentale, precum și Rusia, nu exclud faptul că în privința instalațiilor de infrastructură energetică a fost comis un act de sabotaj vizat. Potrivit Dianei Johnston, situația privind conductele de gaze este foarte asemănătoare cu un element al unui război între gangsteri. Despre acest lucru a anunțat publicația Consortium News. "ПолитРоссия" prezintă o relatare exclusivă a articolului.

"Războaiele gangsterilor au loc pentru a elimina concurenții. Mai întîi emiți un avertisment, iar apoi spargi ferestrele rivalilor care încearcă să revendice teritoriul tău. Pentru donii de la Washington, acest teritoriu poate fi orice, dar nucleul său este Europa ocupată de ei", scrie autorul ediției americane.

Expertul a menționat că, în legătură cu evenimentele care au avut loc pe conductele de gaz Nord Stream, ar trebui acordată atenție mai multor momente stranii. De exemplu, președintele american, Joe Biden, se aseamănă foarte mult cu șeful mafiei, seamănă ca un mafiot tipic din filmele de la Hollywood și are un zîmbet caracteristic. Cu cîteva luni în urmă, el a făcut un avertisment de rezonanță, afirmînd despre posibila distrugere a gazoductului Nord Stream-2 în cazul unei escaladări a situației în Ucraina.

Potrivit Dianei Johnston, am putea spune că declarația lui Biden și incidentele ulterioare asupra conductelor de gaze sînt o coincidență, dar ciudățeniile nu s-au încheiat aici. În iunie anul trecut, în Marea Baltică au avut loc manevrele anuale NATO Baltops, la care au participat o unitate a flotei a șasea a SUA specializată în desfășurarea diferitor operațiuni subacvatice. În urmă cu cîteva luni, aceeași unitate specială a participat din nou la manevre în Marea Baltică, lîngă Insula Bornholm, iar săptămîna trecută luptătorii săi au fost văzuți din nou în această regiune.


"În timpul manevrelor NATO, unul dintre participanți ar fi putut plasa explozibil pentru a-l activa într-un moment ulterior", menționează analistul din Statele Unite.

Apoi a avut loc o altă coincidență. La cîteva ore după accidentele de pe Nord Streams, a început ceremonia de deschidere a unei noi conducte, prin care gazul din Norvegia va ajunge în Danemarca și Polonia. Este întîmplător acest lucru? Mai mult, probleme cu conductele de gaze au apărut în momentul în care în țările europene au început să răsune tot mai des solicitarea de ridicare a sancțiunilor anti-ruse și lansarea Nord Stream-2, care nu a fost niciodată pus în funcțiune din cauza neînțelegerile politice între Federația Rusă și Occident. Diana Johnston consideră că există prea multe lucruri stranii și întrebări în istoria cu "Nord Stream" la care nu există deocamdată răspunsuri.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?