Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4039

Conflictul dintre India și Canada escaladează

21 sep. 2023,, 16:15   Externe
2802 0

India a anunțat că suspendă serviciile de vize pentru cetățeni canadieni, ca urmare a tensiunilor tot mai profunde pe care le are cu guvernul canadian, după ce Justin Trudeau a acuzat autoritățile de la New Delhi că sînt implicate în asasinarea unui lider al comunității Sikh pe teritoriu canadian, relatează BBC.

Furnizorul de servicii pentru vize din India, BLS, a publicat un mesaj prin care anunță că nu va mai oferi niciun serviciu cetățenilor canadieni din „motive operaționale”, transmite Digi.

„Anunț important din partea misiunii indiene – din motive operaționale, din data de 21 septembrie 2023, serviciile indiene de vize au fos suspendate pînă la un anunț ulterior”, a transmis BLS, joi. Ministerul de externe indian a refuzat să comenteze decizia, conform BBC. Decizia vine la o zi după ce guvernul indian își avertiza cetățenii din Canada să „aibă cea mai mare grijă” pe fondul „activităților și sentimentelor anti-indiene și violențelor infracționale din Canada”.

Scandalul a pornit după ce prim-ministrul guvernului Canadei, Justin Trudeau, a spus, luni, că agențiile de informații de la Ottawa investighează dacă „agenți ai guvernului Indiei” au fost implicați în asasinarea lui Hardeep Singh Nijjar, cetățean canadian și lider din comunitatea Sikh. India îl declarase pe acesta „terorist” din 2020. „Orice implicare a unui guvern străin în asasinarea unui cetățean canadian pe teritoriu canadian este un act inacceptabil de încălcare a suveranității noastre”, a spus Trudeau în parlamentul de la Ottawa, luni. Guvernul indian a răspuns negînd ferm și escaladînd retorica la adresa celui canadian.

10
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?