X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Conducta de gaze maritimă între Finlanda și Estonia, avariată

10 oct. 2023,, 19:15   Externe
32540 0

NATO este pregătită să ajute la investigarea avariilor produse la conducta maritimă de gaze Baltic Connector dintre Finlanda și Estonia.

Această informație este transmisă de RBC-Ucraina cu referire la un comunicat de presă al biroului președintelui finlandez Sauli Niinosto și al secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

Președintele Finlandei a declarat că a discutat astăzi cu Stoltenberg. Astfel, el a subliniat că Alianța este pregătită să ajute la investigarea avariilor produse la conducta de gaz.

De asemenea, secretarul general al NATO a precizat că Alianța face schimb de informații despre pagubele suferite de infrastructura subacvatică între cele două state membre și că este pregătită să sprijine aliații respectivi.

Niinostio a precizat că avaria la infrastructura submarină este luată în serios și că cauzele acesteia sînt investigate încă de duminică. Conducerea politică a fost informată îndeaproape cu privire la situație.


Este probabil ca avariile atît la conducta de gaz, cît și la cablul de date să fi fost cauzate de acțiuni externe, a spus el. Cu toate acestea, nu se știe încă în mod definitiv ce a cauzat avariile.

Niinosto a declarat că nivelul de pregătire al Finlandei este bun. Aceste evenimente nu afectează securitatea aprovizionării cu gaz.

În noaptea de 8 octombrie, a fost descoperită o defecțiune la cablul de comunicare al gazoductului dintre Finlanda și Estonia. Autoritățile estimează că gazoductul a fost scos din funcțiune timp de mai multe luni.

9
4
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?