X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

Comisia Europeană acordă Ucrainei 50 de milioane de euro pentru a repara și moderniza porturile

27 noi. 2023,, 08:30   Externe
1930 0

Comisia Europeană va furniza 50 de milioane de euro Ucrainei pentru a-şi repara şi moderniza infrastructura portuară, informează sîmbătă, 25 noiembrie curent, DPA.

Executivul de la Bruxelles arată că, odată îmbunătățite capacitățile portuare, vor spori exporturile de alimente și alte bunuri pe care Ucraina le trimite pe piețele mondiale.

Ursula von der Leyen a precizat că investiția UE ar trebui să permită Ucrainei să revină treptat la nivelul cantităților exportate înainte de război.

„Capacităţile portuare îmbunătăţite vor accelera exporturile de alimente şi alte bunuri pe care Ucraina le furnizează pe pieţele mondiale”, a menţionat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o scrisoare adresată preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

„În timp, investiţia noastră ar trebui să le permită porturilor Ucrainei să revină la nivelul cantităţilor ce erau exportate înainte de război”, a adăugat şefa executivului UE în scrisoare.

Ucraina este unul dintre cei mai mari exportatori de cereale din lume


De la începerea războiului în Ucraina în februarie 2022, care a inclus o blocadă navală a porturilor ucrainene de la Marea Neagră, Kievul face eforturi pentru a-şi putea exporta produsele, mai ales cerealele.

Infrastructura portuară, care este esenţială pentru exporturile ucrainene, a fost atacată repetat de forţele ruse în ultimele luni.

0
0
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?