Eurovision stiri: 490
Transnistria stiri: 1302

CNN: Ucraina a revizuit planurile militare din cauza scurgerii de documente secrete ale Pentagonului

10 apr. 2023,, 11:45   Externe
2633 3

Documentele secrete ale armatei americane și ale serviciilor de informații americane, despre care se presupune că s-au scurs pe internet, au forțat Kievul să-și schimbe „planurile militare”.

Despre aceasta informează CNN, citînd o sursă apropiată președintelui ucrainean Vladimir Zelenski.

Potrivit acestuia, Ucraina și-a schimbat deja „unele dintre planurile sale militare” din cauza documentelor, care includeau și informații despre nivelul potențialului de luptă al forțelor de securitate de la Kiev. În același timp, canalul TV nu precizează care sînt aceste modificări și amploarea lor.

După cum notează canalul, aceste documente oferă, de asemenea, o înțelegere a modului în care autoritățile americane își spionează aliații și oponenții. Mai mulți oficiali americani se tem chiar că publicarea unor astfel de documente ar putea pune în pericol relațiile cu unele țări.

Anterior, secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, a declarat că Departamentul Apărării al SUA verifică autenticitatea documentelor presupuse secrete care s-au scurs pe internet. Singh a spus că administrația de la Washington „evaluează impactul pe care aceste documente fotografiate l-ar putea avea asupra securității naționale a SUA și asupra aliaților și partenerilor națiunii”.


Potrivit Reuters, documentele vehiculate pe internet pot fi falsuri. Documentele se referă la planurile Statelor Unite și ale NATO de a pregăti forțele armate ucrainene pentru o contraofensivă. Multe materiale care dezvăluie informații despre orarele de aprovizionare cu arme și numărul de trupe au fost publicate, în special, pe Twitter și Telegram. Agenția subliniază că acesta poate fi unul dintre cele mai semnificative cazuri de scurgere de informații de la apariția a peste 700 de mii de documente, videoclipuri și cabluri diplomatice pe site-ul WikiLeaks, în 2013.

1
12
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?