X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1343

Cîte persoane au murit în urma inundațiilor dezastruoase din Libia

14 sep. 2023,, 13:31   Externe
2244 0

Peste 8 mii de persoane și-au pierdut viața în urma ploilor abundente și a inundațiilor din Libia, iar alte 10 mii sînt date dispărute.

Anunțul a fost făcut de președintele parlamentului libian pentru Al-Arabiya.

Potrivit acestuia, peste 30 de mii de persoane au fost evacuate din orașul Derna, care a devenit centrul dezastrului natural. Acesta a fost afectat de inundații mai mult decît alte așezări din Libia. Primarul din Derna a declarat pentru postul de televiziune că autoritățile se așteaptă la și mai multe victime - pînă la 20 de mii de persoane.

Abdel Hamid Dbeiba, șeful guvernului de uniune națională (NUG) din Libia, a cărui capitală este Tripoli, a ordonat realimentarea gratuită a avioanelor care sosesc pentru a ajuta victimele inundațiilor din regiunile estice ale țării, a relatat canalul de televiziune libian al-Ahrar. El a precizat că majoritatea oamenilor au fost purtați de ape pînă în mare, ceea ce i-a determinat pe pescari să folosească plase pentru a recupera cadavrele.

Uraganul Danielle a lovit estul Libiei pe 10 septembrie. Acesta a afectat orașele de pe uscat Benghazi, Derna și Jabal al-Akhdar. Autoritățile libiene au declarat trei raioane din provincia estică Cirenaica (care include Derna) drept zonă calamitată. Uraganul a făcut ca două baraje care înconjoară orașul să se prăbușească, provocînd inundații. Apa a distrus case și drumuri, iar guvernul a declarat stare de urgență.

0
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?