Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Cîte ore a petrecut Biden cu Xi Jinping în 10 ani

13 apr. 2023,, 14:00   Externe
3520 0

Președintele SUA, Joe Biden, spune că a petrecut mai mult timp cu președintele chinez Xi Jinping decît cu liderii oricărei alte țări: el estimează că este vorba de peste 87 de ore în total.

"Am petrecut mai mult timp cu Xi Jinping decît orice alt lider de țară din lume în ultimii zece ani. <...>. Mai mult de 87 de ore", a declarat Biden, vorbind la Dundalk.

Președintele american a mai spus că el și Xi Jinping au parcurs peste 17.000 de mile (peste 27.300 km) în 10 ani, călătorind prin China. În acest sens, el a amintit o conversație care a avut loc între el și președintele chinez pe platoul tibetan. Potrivit președintelui american, liderul chinez i-a cerut să definească ce este America. Biden a răspuns cu un singur cuvînt: "oportunitate".

După cum a relatat The Washington Post în 2021, Biden a spus în repetate rînduri că el și Xi Jinping au călătorit peste 17.000 de mile în calitate de vicepreședinte al SUA. Publicația a constatat că această afirmație a lui Biden a fost foarte exagerată. Un oficial de la Casa Albă a declarat ziarului că fraza lui Biden despre "călătoria" cu Xi Jinping nu a fost în întregime exactă. Acesta a precizat că președintele american se referea la "numărul total de călătorii dus-întors - atît în SUA și China, cît și la nivel internațional – pentru întîlnirile pe care le-au avut împreună".

0
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?