Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Cît va mai dura fenomenul climatic "El Nino"

12 ian. 21:30   Externe
3458 0

El Nino va continua timp de mai multe luni, existînd 73% şanse ca acesta să se retragă între aprilie şi iunie, a anunţat joi Centrul de Prognoză Climatică (CPC) al Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS) din Statele Unite, transmite Reuters.

El Nino este un tipar climatic asociat cu temperaturi mai ridicate la suprafaţa oceanului în estul şi centrul Oceanului Pacific, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Acesta poate provoca fenomene meteorologice extreme, cum ar fi incendii de vegetaţie, cicloane tropicale şi secete prelungite, şi a avut un impact asupra economiei, în special asupra pieţelor emergente care sunt cele mai expuse la oscilaţiile preţurilor la alimente şi energie.

Costurile alimentelor de bază în Brazilia, inclusiv carnea de vită şi orezul, au început să se accelereze în urma unei scăderi a producţiei agricole pusă pe seama El Nino.

Agenţia braziliană Conab a declarat că tiparul climatic El Nino a perturbat producţia de cereale în întreaga naţiune sud-americană, provocînd căldură excesivă şi secetă.


Ecuadorul a raţionalizat energia din cauza secetei cauzate de El Nino, care a redus producţia la centralele hidroelectrice.

"El Nino aduce adesea ierni mai calde şi mai umede, care pot duce la ninsori abundente şi întreruperi de energie electrică. În ultimii zece ani, Generac a monitorizat şi a observat o creştere cu 20% a întreruperilor de curent (în SUA) în lunile de iarnă cu El Nino", a declarat Aaron Jagdfeld, preşedinte şi CEO al producătorului de generatoare Generac.

Biroul de meteorologie din Japonia a declarat joi că există o posibilitate de 40% ca El Nino să continue pînă la sfîrşitul primăverii din emisfera nordică.

1
1
1
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?