Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4029

Cine va fi noul președinte al Ungariei

23 feb. 12:33   Externe
2247 0

În Ungaria, partidul de guvernămînt "Fidesz" l-a nominalizat pe președintele Curții Constituționale, Tamás Suljok, pentru funcția de președinte al țării.

Despre aceasta relatează "Adevărul european", făcînd referire la Politico.

Demisia fostului președinte al Ungariei, Katalin Novak, mai trebuie să fie acceptată oficial prin vot de către parlament, dar acest lucru se va întîmpla probabil pe 26 februarie, cînd legislativul se va reuni din nou pentru o sesiune.

Partidul de guvernămînt din Ungaria, Fidesz, l-a nominalizat pe Suljok, președintele Curții Constituționale a Ungariei, ca înlocuitor ales pentru Novak.

"[Suljok] este cel mai potrivit pentru a personifica unitatea națiunii", a declarat Máté Kocsis, liderul fracțiunii parlamentare a Fidesz.


Suljok, în vîrstă de 67 de ani, care își păstrează un profil discret, a fost numit președinte al Curții Constituționale din Ungaria de către parlamentul condus de Fidesz în 2016. Înainte de a se alătura Curții Constituționale, el a fost, de asemenea, consul onorific al Austriei între 2000 și 2014.

"Nu am fost niciodată interesat de politică în viața mea", a declarat el presei locale în 2021.

Candidatura lui Suljok mai trebuie să fie aprobată în mod oficial de parlamentul Ungariei, dar aceasta este în mare parte o formalitate, deoarece Fidesz are o majoritate covîrșitoare în parlament.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?