X 
Eurovision stiri: 495
Transnistria stiri: 1340

Cînd vor purta Putin și Xi Jinping discuții la Beijing

19 sep. 2023,, 23:45   Externe
2040 0

Președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping ar putea purta discuții la Beijing în luna octombrie.

Acest lucru a fost anunțat de secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, în cadrul consultărilor ruso-chineze privind securitatea strategică.

"În octombrie, ne așteptăm la discuții bilaterale aprofundate între președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping la Beijing, în cadrul participării șefului statului rus la evenimentele forumului internațional "O centură, un drum"", a declarat el.

Patrușev a subliniat că relațiile dintre Moscova și Beijing se bazează pe principiile respectului, neamestecului în afacerile interne ale celeilalte părți, susținerii reciproce pe arena internațională, iar acestea sînt "de sine stătătoare și nu sînt supuse conjuncturii externe". "Această atitudine a fost confirmată în repetate rînduri la cel mai înalt nivel, inclusiv în declarația comună a statelor noastre în urma vizitei de stat a președintelui chinez Xi Jinping în Rusia la 20-22 martie anul curent", a subliniat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Inițiativa "O centură, un drum" a fost înaintată de Xi Jinping în 2013, ea recreează simbolic vechiul Drum al Mătăsii. Scopul acesteia este intrarea Chinei pe piețele din Asia Centrală, Orientul Mijlociu, Europa, Africa și alte regiuni, precum și activarea proiectelor de comerț internațional și de investiții cu participarea mai multor țări și utilizarea capitalului statelor interesate. Peste 150 de țări și organizații internaționale s-au alăturat deja acestei inițiative.

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?